Historiaa

Näin Poropojat sain alkuunsa...

Tästä se kaikki alkoi Ylitorniolla Nuotiorannan vanhan "meijerin" takana...
lehtikuva
lehtikuva
Harjoitukset Karemajan entisellä tenniskentällä.
Pohjolan Sanomat kävi tekemässä meistä jutun.
Harjoitukset osa II
Vuoden 2006 Lahden SM-karsintaturnauksesta tuli 2. sija...
Tampereen SM-karsintaturnauksen 2007 voitto...
Vuoden 2008 Kuopion SM-karsintaturnauksen voitto....
Kuopion SM-karsintaturnauksen 2008 2. sija...
Vuoden 2009 Suomen Mestaruus on siinä!
Kyllä kelpaa!
"Poika" kapteeni Väänäsen syleilyssä...

Oli normaali koulupäivä Ylitornion lukiossa, kun Ville Ahola sattui nettisurffailunsa yhteydessä eksymään ”tossulätkän” eli streethockeyn virallisille kotisivuille. Hyvin innostuneena hän päätti kertoa asiasta muillekin kaveriporukassa. Kasaan saatiin 8 hengen porukka ja kun kaikki olivat tutkineet tossulätkän saloja internetistä, päätettiin ottaa haaste vastaan ja suunnata autot kohti Jyväskylän karsintaturnausta, joka järjestettiin 30-31.7.2005.

 

Kahdeksan henkiseen joukkueeseen kuuluu Ville Ahola, Juha Uppa, Joonas Korpi, Johannes Pukema, Ville Väänänen, Aki Pietsalo, Joonas Rautio ja alun perin maalivahtina piti toimia Henri Kyntäjä, mutta henkilökohtaisten menojen vuoksi hän päätti jättäytyä joukkueesta. Tilalle saatiin kuitenkin monille ylitorniolaisille tuttumies Kimmo Mäki. Joukkue koostuu nykyisistä ja entisistä jääkiekon harrastajista.


Joukkueemme päätti suunnata Jyväskylään kahden auton voimin ja näin ollen bensakulujen säästämisessä oli toivomisen varaa, onneksemme Ylitornion yrittäjistä (Shell, Neste ja Jouko Korpi) löytyi sen verran apua, että omat bensakulut pysyivät pieninä. Kun Pekka Pukema (Rautasähkö) sai Soneran kautta hommattua meille mustat ja valkoiset t-paidat, oli edessä enää paitojen painatus. Tämäkin sujui hyvin, kun urheilun ystävät K-Supermarket ja YBT lupautuivat korvaamaan painatus kulut, hyvän painatustarjouksen meille tarjosi JS Rousu OY. Kun Sportia Kari vielä tarjosi meille urheilujuomat oli kaikki reissua varten kunnossa. Jyväskylän majoitusmahdollisuuksia etsimme internetin kautta ja tuurin kaupalla satuimme löytämään hyväkuntoisen ja edullisen 8 hengen mökin noin 20km Jyväskylän ulkopuolelta.

 

Itse reissuun suuntasimme 29.7 yhdeksän aikaan aamusta, ja perille saavuimme joskus iltapäivällä. Joukkueemme pelit alkoivat lauantaina ja ensimmäisessä pelissä saimme vastaamme Mäkimatin Mahtiankat, ottelusta tuli jännittävä, mutta onnistuimme kuitenkin kääntämään sen eduksemme ja näin voitto 2-1. Toisessa ottelussamme saimme vastaan kivikovan Team Dynamiten, jota vastaan tyydyimmekin hieman peruuttelemaan 2-1 johdon jälkeen ja se kostautui Dynamiten tasoituksena loppuhetkillä näin tuloksena 2-2. Kahden hyvin menneen pelin jälkeen vastaan asettui Sultans of Rink, aloitimme ottelun vahvasti ja johdimme ottelua pitkään, kunnes otteemme alkoi lipsumaan ja Sultans of Rink iski tarvittavat maalit ja voitti ansaitusti 3-2. Sunnuntaina saimme vastaan Katu-Kisen Oulusta ja alusta alkaen huomasi, että vastustaja oli liikkeellä hieman leikkimielisellä taktiikalla ja näin ottelusta ei kovin hienoa katsottavaa tullut, 3-0 voitto oli kuitenkin tyydyttävä tulos.

 

Kun näin ollen kaikki runkosarjan pelit oli pelattu, oli vuorossa lohkojen järjestyksen tarkastaminen. Viidellä pisteellä sijoituimme lohkossamme toiseksi heti Team Dynamiten jälkeen. Puolivälierissä saimme vastaamme toisen lohkon kolmosen, joka oli tällä kertaa Jakomäki Stars, joukkueemme peli kulki todella hyvin ja näin ollen vastustaja joutuikin melkoiseen pyöritykseen. Loppujen lopuksi pyörittelimme tulokseksi 5-0.


Välierissä saimme vastaamme toisessa lohkossa jyränneen Höpön, jossa pelasi Ilveksen liigakiekkoilija Marko Anttila. Tässä ottelussa olimme selvästi altavastaajia ja se näkyi myös ottelussa, Höpö pyöritteli meitä miten tahtoi ja tämä olikin ainoa ottelu, jossa meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia voittoon. Lopputulos oli tyly 6-2.

Pronssipelissä saimme jälleen vastaamme Team Dynamiten, tällä kertaa ei Dynamite kuitenkaan ollut yhtä kovalla pelipäällä kuin edellisellä kerralla ja näin emme olleetkaan missään vaiheessa pahassa pyörityksessä vaan ottelu eteni tasaisena ja loppujen lopuksi pystyimme saalistamaan pronssisen sijan, taisipa lukemat olla 3-0, jos en väärin muista.

 

Turnauksen kolmosena saimme paikan Helsingin lopputurnaukseen, mutta jouduimme kieltäytymään jääkiekon kiireiden vuoksi.