Uutiset

Uutiset

Poropojat Suomen mestaruus jahtiin

29.6.2018


Peräpohjolan Poropojat suuntaa Tampereella 6-7.7 pelattaviin SM-kisoihin melko tutulla kokoonpanolla. Joukkue on lajin parissa jo melko kokenut, mutta mukaan on kuitenkin saatu myös muutama täysin uusi kasvo sekä muutama mieluinen paluumuuttaja. Joukkueen ainoa tavoite on Suomen mestaruuden hakeminen Ylitorniolle ja tällä kokoonpanolla siihen on myös täysi mahdollisuus. On aika julkaista kokoonpano kaikessa komeudessaan ja nostaa esiin mielenkiintoisia pelaajia.


Maalivahti:

#31 Villehart Kuusamo


Puolustajat:

#5 Ville Väänänen

#14 Petteri Uusimäki


#44 Taneli Marjeta


Puolustukseen uutena pelaajana liittyvä Pellon lahja on kaivattu rightin puolen puolustaja. Isokokoinen Marjeta ei häviä juoksuvoimassa ja syötöt lähtevät varmuudella hyökkääjien lapaan. Erittäin monikäyttöinen puolustaja, jolle todellakin oli tilausta Poropoikien puolustuksessa.


#86 Jani Viitanen

#87 Antti Vestola

#88 Ville Ahola


Hyökkääjät:


#7 Juho Joona


Terrierimäinen Joona tekee paluun Poropoikiin neljän vuoden tauon jälkeen. Nitran World Cupissa Joona pelasi puolustajan tontilla, mutta nyt miehen nopeutta ja taistelutahtoa halutaan hyödyntää hyökkäyksen puolella. Joona on loistava joukkuepelaaja, joka antaa jokaisessa vaihdossa kaikkensa.


#11 Johannes Pukema

#13 Sami Pietsalo

#16 Sami Juvani

#40 Juho Kangas

#61 Jouni Leppäniemi


#73 Anssi Ronkainen


Kuusamon isoreisi tekee SM-turnauksessa ensiesiintymisensä Poropoikien paidassa. Mies on muutenkin tässä lajissa ensikertalainen, mutta se ei menoa haittaa. Väkivahva laitahyökkääjä laittaa jalat liikkeelle ja ampuu pallon samasta vauhdista erittäin lujaa. Anssi on rightin puolen pelaaja, jolta voidaan odottaa turnauksessa onnistumisia maalien muodossa.


#76 Aki Pietsalo


Pelätty maalipyssy on mukana jälleen. Miehen meriittilistalta löytyy kaksi All-Star paikkaa World Cupista (2014 & 2016), joten ne puhukoon puolestaan. Aki on erittäin taitava hyökkääjä, jonka viimeistelytaito on omaa luokkaansa. Miehen tärkeyttä Poropoikien rosterissa ei voi edes liikaa hehkuttaa.#77 Mikael Kuha

#83 Santtu Sirkkala


Taustahenkilöt:


Valmentaja Jari Väänänen

Valmentaja Arto Siikavirta

Joukkueenjohtaja Veli Kuusamo


Katso pelaajakuvat täältäArto Siikavirta siirtyy penkin taakse

21.5.2018


Vuonna 2008 Arto Siikavirta liittyi Poropoikiin, kun mies lahjoi seurajohdon ilmaisella mökkimajoituksella ja Kuopiosta alkanut menestyksekäs ura on nyt tullut päätökseensä. Arto ehti urallaan pukea maajoukkuepaidan ylleensä kolme kertaa ja mies edusti Poropoikia kahdesti Euro Cupissa sekä kerran World Cupissa.


Pardubicen MM-kisojen jälkihuuruissa Siikavirta ilmoitti pelaajauransa tulleen päätökseensä ja vähintäänkin yhtä huuruissa lahjottu seurajohto tarjosi välittömästi miehelle paikkaa valmennustehtävien muodossa. Siikavirta kantaa valmennusvastuun tulevissa SM-kisoissa yhdessä Jari Väänäsen kanssa, jonka jatkosopimusta oli pakko jatkaa, sillä mies on myynyt enemmän arpoja, kun koko muu joukkue yhteensä.


Arton sopimus on muotoa SM-kisoista kultaa tai potkut, joten mies pystyy rennoin mielin lähtemään Tampereelle. Sillin vahvuudet ovat pallopeleissä aina olleet hänen pelisilmänsä, jonka avulla mies lukee peliä erittäin hyvin ja pystyy tätä hyödyntämään myös valmennustehtävässään. Uskomme Arton kykyihin ja luotamme, että mies pystyy auttamaan joukkuetta kehittämään peliään ja tuomaan sitä kautta menestystä.


Tulemme informoimaan joukkueen kasaamisesta lähiaikoina lisää!Joukkueen viimeiset nimet selvillä

20.4.2017


Aki Pietsalo vahvistaa maajoukkuetta Pardubicessa!

Kisoihin on aikaa hieman yli kuukausi ja Poropoikien MM-kisajoukkue on nyt kokonaisuudessaan selvillä. Joukkue sai aikaisemmin jobinpostia, kun viime vuosina joukkueen luottopelaajiin kuulunut Joonas Rautio joutuu jättämään kisamatkan välistä. Kiitämme Joonasta aikaisempien vuosien panoksesta ja toivottavasti mies nähdään vielä tulevaisuudessa joukkueen riveissä. Joonaksen poisjäänti tiesi sitä, että yhden hyökkääjän sijaan, täytettävänä oli kaksi hyökkääjän paikkaa.


Pitkien neuvottelujen jälkeen joukkue oli löytänyt etsimänsä ja sai suostetultua "vielä kerran"-pojat tyylillä Aki Pietsalon mukaan kisamatkalle. Aki on ollut joukkueen selkeä ykköshyökkääjä jo vuosien ajan ja siitä kertoo valinnat seurajoukkueiden World Cupin tähdistökentällisiin vuosina 2014 & 2016. MM-kisoissa Aki on nähty viimeksi vuonna 2011. Aki on aivan tämän lajin huippuja maalinteossa ja miehen vaarallisuus hyökkäyspäässä tuo joukkueellemme hurjan määrän lisää tulivoimaa. On selvää, että Akin mukaantulon myötä myös ylivoimaamme saamme yhden aseen lisää.


Toinen lisä hyökkäykseemme tarttui mukaan Rovaniemen suunnalta, kun viimeiset kaksi kautta Mestistä tahkonnut Jussi Pelto-Arvo päätti lähteä mukaan. Jussi on erittäin työteliäs kahden suunnan hyökkääjä, jota voidaan käyttää tilanteessa kuin tilanteessa. Miehelle esiintyminen MM-kisoissa on samalla ensikosketus lajiin, mutta tiedämme silti, että mukaan on saatu erittäin pätevä hyökkääjä. Jussi on omien sanojensa mukaan lähdössä innolla reissuun.


- Hyvillä mielin, hienoa että kysyttiin mukaan. Kuulemma rentoja & hyviä jätkiä porukassa niin mukava päästä mukaan remmiin. Oikeastaan muuta vielä tässä vaiheessa osaa sanoa kun muuta tietoa ei oikein ole kuin, että Tsekeissä pelataan MM-kisoissa, mies naurahtaa.


Omista vahvuuksista kysyttäessä Jussi on ainakin vielä nöyränä liikenteessä.

- Omat vahvuudet voivat olla nuoruuden intoilu ja varmaan sellainen rennon ilmapiirin ylläpitäminen. Kentällä tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa, muutaman sanan opin tsekkiä kauden aikana niin voin puhua tuomareiden kanssa.


Pienen tavoitteen mies kuitenkin heittää ilmoille ja siihen varmasti meistä jokainen yhtyy.

- Kisamatkasta odotan hienoa kokemusta ja hyviä pelejä. Lähdetään parantamaan viime MM-kisojen sijoitusta!
Sirkkala ja Viitanen uusina miehinä mukaan

31.3.2017


Hieman yli kaksi kuukautta on enää aikaa MM-kisoihin ja joukkue on saanut kiinnitettyä riveihinsä kaksi uutta pelaajaa. Molemmat pelaajat liittyvät mukaan niin sanottuina ensikertalaisina, mutta molempien miesten otteisiin on kova luotto.


Puolustusosasto vahvistuu nykyisin Helsingissä asuvalla Jani Viitasella, jolta löytyy paljon kokemusta jääkiekon puolelta. Viitanen on pelannut Streethockeyta Suomen kentillä, mutta Euroopan kentillä mies esiintyy nyt ensimmäisen kerran. Jani kuuluu myös Suomen Lacrosse maajoukkueen vakiokasvoihin. Mukaan saadaan kovakuntoinen puolustaja, jonka puolustusvarmuuteen ja liikkeeseen homma ei ainakaan tule kaatumaan. Janin mukaantulon myötä puolustuskalusto on nyt täynnä!


- Hyvältä kyllä tuntuu saada kutsu kisoihin, Viitanen toteaa.


Miehen omien sanojenkin mukaan joukkue saa sitä, mitä Viitaselta juuri odottaakin.

- Juoksuvoimaa, paljon työntekoa ja periksiantamattomuutta.


Pelin taso Suomen kentille verrattuna nousee MM-kisoihin mentäessä ja siihen Viitanen onkin jo valmiina.

- Lujaa varmaan mennään joka pelissä.


Hyökkäysosasto vahvistuu Pellon omalla pojalla Santtu Sirkkalalla, joka on muuttanut takaisin kotiseudulleen. Santtu on edelleen aktiivinen kiekkopuolella ja mies on fyysisesti rautaisessa kunnossa. Santtu on erittäin aktiivinen liikkuja ja miehen asenne on loistava. Aktiivisena laukojana toivomme Santun kirjauttavan itsensä maalintekijöiden listalle ja mies olikin tyytyväinen kutsun tultua.


- Olin tietenki tosi otettu valinnasta. Ollu 10 vuotta poissa ja saanu pitkästä aikaa pelata vanhojen pelikaverien kanssa ja halleissa missä paljon hyviä muistoja ja nyt sitte kauden kruununa pääsen edustamaan Lapin/Suomen maajoukkuetta niin tottakai olen innoissani.


Santtu on luottavainen kisamatkan suhteen ja raottaa hieman seuraajille minkälaista panosta itseltään odottaa.

- En uskalla kauheasti paljastaa tässä vaiheessa, mutta maaleja, ratkasuvoimaa, vauhtia, urheilullisuutta, sisua, länkkärit ja toki kommeutta, mutta tosiaan pidetään vielä tarkkailijoiden takia vähän matalampaa profiilia, Santtu heittää pilke silmäkulmassa.


Itse kisat ovat Santulle ensimmäiset lajin parissa, joten mies ei ole vielä täysin varma mitä kisoilta voi odottaa.

- Ensimmäinen turnaukseni, joten on toki vaikea lähteä ennakoimaan, mutta rosteri tuntuu olevan kiven kova ja kokemusta on jo useammalta vuodelta, joten tottakai lähdetään voittamaan joka peli ja yritän päästä jätkien oppiin mahollisimman nopeaa, että pyssyisin perässä sitte kun kisat starttaa. Varmasti hieno tapahtuma tulossa, can't wait!Maajoukkueen kokoonpano lähes valmis

18.1.2016


Joukkueen kasaaminen kohti kesäkuussa pelattavia MM-kisoja alkaa olemaan hyvällä mallilla. Sekä pelaavaan kokoonpanoon että valmennukseen on löydetty viime vuoteen verrattuna eri kasvoja ja joukkue vaikuttaa kilpailukykyiseltä. Pelaajiston osalta etsitään joukkueeseen vielä yhtä puolustajaa sekä kahta hyökkääjää, joiden toivotaan löytyvän lähiaikoina. Puolustuksessa nähdään kaksi ”paluumuuttajaa”, kun Lauri Viitanen ja Juuso Nieminen liittyvät joukkueeseen. Nämä molemmat puolustajat ampuvat rightin puolelta, joten se tuo etenkin ylivoimapelaamiseen lisää vaihtoehtoja. Hyökkäyksestä on jäänyt sivuun muutama viime vuoden tärkeä palanen, joten heidän tilalleen olisi tarkoitus löytää kärkipään hyökkääjiä. Maalivahtiosastolla Zugissa kisojen parhaana maalivahtina palkittu Tommi Kuru tekee paluun ja muodostaa Villehart Kuusamon kanssa yhden kisojen parhaista kaksikoista. Valmennuksessa jatkaa Jari Väänänen, joka saa kaverikseen taktiikkanero Nikolai Sikorskin. Nikolain saaminen mukaan on ollut joukkueen haaveissa jo pitkään, joten sen suhteen ollaan erittäin iloisia.


- Joukkue kaipaa eniten tehoja ylivoimapelaamiseen ja uskomme, että Sikorski pystyy auttamaan joukkuetta laittamaan tätä puolta kuntoon. Nikolai tuo muutenkin joukkueen pelaamiseen uudenlaisia ratkaisuja, kertoo Jari Väänänen.


Itse kisoja odotetaan joukkueen sisällä jo innolla ja Väänänen toivookin, että järjestelyjen osalta päästään Zugin tasolle, jossa toiminta oli kaikin puolin hyvin ammattimaista.


Kisat pelataan siis kesäkuun alussa, joten hirveän kauan ei enää tarvitse odotella. Meidän tilanteessamme ei kuitenkaan odotella voi, sillä budjetin kasaaminen on kovassa vauhdissa ja uusia yhteistyökumppaneita pyritään löytämään kokoajan. Hienoa on ollut jälleen huomata, kuinka yrittäjät ovat mielellään lähteneet matkaamme tukemaan.


Pysykäähän kuulolla niin näette ketkä vielä liittyvät joukkueen pelaajistoon!Team Finland almost ready for the WC


Team Finland starts to look pretty ready for the upcoming World Championships. For both amongst players and coaching staff we will see different faces and the team seems to be competitive. We are still looking for one defender and two forwards, before the whole team is ready and we are hoping to find these three shortly. In our defence we will have two “home-comers”, because Lauri Viitanen and Juuso Nieminen will join the team. These both are right-handed so it brings options especially to our power play. Few of our top forwards from last year will not play in Pardubice so we are still looking to find some forwards to our top lines. Tommi Kuru the best goaltender from Zug will re-join the team and with Villehart Kuusamo they will form one of the best tandems. Jari Väänänen will continue his work in our coaching staff and he will be joined by tactician mastermind Nikolai Sikorski. We have tried to get Nikolai onboard several times so we are very happy that this year this is possible.


- We need to get our power play more efficient and we believe that Sikorski can help us in this. Nikolai will bring new ideas to our playing system, Jari Väänänen says.

Team Finland is looking forward to this year’s WC and Väänänen are hoping for as professional arrangement as it was in Zug.


This year’s WC will be played in the beginning of June so we don’t have to wait long anymore. In our situation we can’t be waiting, because we are working hard to get our budget ready and are still looking for more cooperation partners. It has been great to see that entrepreneurs have taking this project really well and so many have already supported our trip to Pardubice.


Stay tuned, because hopefully very soon we will reveal the last three players!


Ikuinen muisto & katse kohti tulevaa

27.9.2016


Poropoikien matkasta Saksaan tuli kaikille mukana olijoille loistava kokemus ja muisto, joka varmasti kulkee mukana koko loppuelämän. Suuntasimme siis elokuun alussa Heilbronniin seurajoukkueiden World Cup turnaukseen, johon tänä vuonna osallistui hiukan normaalia vähemmän joukkueita, mutta mestaruudesta taisteli silti 7 joukkuetta, viidestä eri maasta. Lähdimme tietenkin matkaan menestys mielessä ja kotiin palasimme parhaana suomalaisena joukkueena ja kisojen toiseksi parhaana. Sveitsiläinen Oberwill Rebells päihitti meidät sekä alkulohkossa että finaalissa, mutta muista joukkueista ei ollut meitä pysäyttämään. Oberwill Rebells koostuu monien maiden maajoukkuepelaajista ja mukana on esimerkiksi kentällisen verran USA:n passin omaavia pelaajia.


Kaikin puolin reissumme Saksaan oli erittäin onnistunut ja täytyy olla erityisen tyytyväinen tavasta, jolla uudet pelaajamme Petteri Uusimäki, Juho Vilppola, Juho Kangas ja Jari Suunta vakuuttivat joukkueen ja osoittivat, että heidän panostaan nähdään erittäin mielellään myös tulevaisuudessa. Koko porukkamme valmennuksesta ja huollosta lähtien oli erittäin määrätietoinen ja jokainen antoi peleissä itsestään kaiken irti, joten mitään jossiteltavaa ei jäänyt. Kotimaan kamaralla saimme valmennukseen erittäin mieleisen avun, kun Nikolai Sikorski auttoi kehittämään joukkueen taktista osaamista ja siitä olikin suuri apu itse kisoissa. Tämä reissu ei ollut pelkästään mahtava kokemus vaan se toi samalla uuden haasteen ensi kesälle.


Poropoikien vakuuttavat otteet noteerattiin liiton puolesta ja näin kutsu parhaana suomalaisena joukkueena kävi ensi kesän MM-kisoihin, jotka pelataan Tsekin Pardubicessä 1-11.kesäkuuta. Tämä on suuri kunnia koko meidän pienelle seurallemme, mutta tietää samalla myös kovaa työmäärää, jotta riittävä budjetti saadaan kasattua reissun mahdollistamiseksi.


Peräpohjolan Poropojat haluaa osoittaa erittäin suuren kiitoksen kaikille tukijoillemme ja ihmisille, jotka mahdollistivat reissumme Saksaan! Toivomme tietenkin, että lähdette myös tulevaan projektiimme yhtä positiivisin mielin mukaan.

Oikein mukavaa syksyn jatkoa kaikille ja pysytään kuulolla.


Poropoikien runkosarjan otteluohjelma näyttää tältä:


4.8.2016 klo 11.00 Poropojat vs. HC Kings


4.8.2016 klo 19.00 Poropojat vs. Heilbronn Hornets


5.8.2016 klo 16.00 Poropojat vs. Newfoundland Canada


5.8.2016 klo 20.30 Poropojat vs. Highlanders Prachatice


6.8.2016 klo 16.00 Poropojat vs. Pelikassit


6.8.2016 klo 19.00 Poropojat vs Oberwil Rebels


7.8.2016 JATKOPELITPOROPOJAT ON THE ROAD

21.7.2016


Kisojen alkuun on aikaa enää parisen viikkoa ja Poropojat hioo kisakuntoaan viimeistä kertaa tulevana viikonloppuna. Tällä kertaa harjoituspaikkana ei kuitenkaan ole Ylitornio vaan joukkue matkustaa naapurikuntaamme Pelloon, jossa harjoitellaan sekä perjantaina että lauantaina. Lauantaina iltapäivällä kello 15 alkaen pelataan täysimittainen ottelu, jossa pelaajat on jaettu kahteen joukkueeseen ja mukaan on kutsuttu myös muita pelaajia täydentämään kokoonpanot.


Poropojat haluaa osoittaa suuren kiitoksen Ainiovaaran Jäähalliyhtiölle, joka on antanut meille loistavat mahdollisuudet harjoitteluun ja leireilyyn.


Tulevan viikonlopun kiitokset lähtevät Pellon Jäähallille, joka antaa hallin käyttöömme sekä Jopparille, jossa osa pelaajistamme myös majoittuu viikonlopun aikana. Nautimme samalla myös Jopparin kuuluisan lounaan harjoituksien välissä.

Joukkueeseen viime hetken muutoksia

14.7.2016


Poropoikia on valitettavasti koeteltu viime aikoina pelaajapuolella ja muutaman poisjäännin vuoksi on kokoonpanoon tehty muutoksia. Viime vuonna MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittu Tommi Kuru ei pääse joukkueen mukaan Heilbronniin ja näin miehen jouduttiin etsimään korvaaja. Aiemmin joukkueen tiedottajaksi nimetty Jari Suunta omaa vankan kokemuksen maalivahtina olemisesta ja näin mies oli luonteva valinta Tommin korvaajaksi. Jarille käsky kävi tietysti melko yllättäen, mutta mies on takuulla valmis hyppäämään tositoimiin kisoissa. Jari on aina luottanut hyvään sijoittumiseensa ja nopeisiin reflekseihin ja näillä aseilla mies lähtee pysäyttämään palloa myös ballhockeyn puolella.


Jari jättämän aukon taustajoukoissa täydentää Ville Pohjola. Villen päävastuualueena on huoltoon liittyvät tehtävät. "Loistavaa, että saimme joukkueeseen aktiivisen kaverin mukaan taustalle",  iloitsee joukkueenjohtaja Veli Kuusamo.


Sentteriosastolla Jarkko Kauvosaaren kisat päättyivät ennen kuin ne edes alkoivat ja mies joutuu jäämään sivuun selkävamman vuoksi. Meän Tornionlaakso cupissa oli kuitenkin hyvä tutkailla muiden joukkueiden pelaajia ja korvaaja löytyikin tämän turnauksen avulla. Joukkueen vahvuuteen liittyy torniolaislähtöinen Juho Kangas, joka jääkiekon puolella viihdyttää Kajaanin Hokin a-junioreiden kannattajia. Juho on rightin puolen hyökkääjä, joka omaa näppärät kädet ja hyvän liikkeen. Juholta odotetaan etenkin hyökkäyspäässä vahvaa panosta.


Nämä ovat toivon mukaan joukkueen viimeiset muutokset ja tämä on se rosteri, jolla Heilbronniin lähdetään!

Hyökkäyksessä yksi muutos, taustaryhmään täydennystä

21.6.2016


Joni Kauvosaari ei pääse kisoihin työkiireiden vuoksi osallistumaan ja näin ollen Poropojat joutuivat etsimään miehelle korvaajan. Kauaa ei kuitenkaan asiaa jouduttu miettimään vaan mukaan saatiin vanha tuttavuus, jonka tiedetään olevan kova tekijä tässä lajissa. Sirkkakosken oma poika Jouni Leppäniemi päätti vastata kutsuun myöntävästi ja joukkueenjohto voikin jälleen myhäillä tyytyväisenä.


Jouni on erittäin juoksuvoimainen hyökkääjä, joka tietää mitä tämä laji vaatii. Mies osoitti Ylitorniolla pelatussa turnauksessa, että taidot eivät ole kadonneet mihinkään ja pallollinen varmuus on jopa lisääntynyt. Jouni kuuluu myös siihen kategoriaan, joka taistelee viimeiseen asti ja mies onkin erittäin loistava joukkuepelaaja ja pidetty joukkuekaveri.


Taustajoukot ovat nyt myös valmiina ja miehitys on tänä vuonna nelihenkinen, kun Jari Suunta ja Juha-Pekka Ollila liittyvät mukaan. Jari ja J-P tulevat varmistamaan sen, että joukkue saa keskittyä pelaamiseen ja taustalla hommat toimivat. Jarin päävastuuna tulee olemaan joukkueen tiedottamiseen liittyvät asiat, joten hän on se mies, joka pitää teidät seuraajat ajantasalla reissumme aikana. J-P:n vastuualueisiin kuuluu huoltotehtävät sekä pelaajien kunnossapito, tarkoittaen erilaisia teippauksia ja lääkintätehtäviä (ei doping). Miesten mukaantulo auttaa joukkuetta huomattavasti ja takaa sen, että pelaajilla on täydet valmiudet keskittyä pelaamiseen.


Näiden miesten liittyminen tietää sitä, että koko joukkue on nyt lyötynä lukkoon ja tällä nipulla matkustetaan elokuun alussa Saksaan.


Puolustukseen uusi nimi - joukkue on valmis

14.6.2016


Poropoikien harjoituksissa ehdittiin silmäillä mahdollista vahvistusta puolustukseen ja sellainen löydettiinkin. Joukkue kaipasi puolustukseen lisää juoksuvoimaa ja kovuutta kaksinkamppailuihin, joten Petteri Uusimäen nostaminen kisakoneeseen oli loppujen lopuksi helppo päätös. Petterin mukaantulo sinetöi näin kisoihin suuntaavan rosterin ja nyt pystytään keskittymään pelillisten asioiden hiomiseen.


Petteri on pelaajana erittäin työteliäs ja omaa periksiantamattoman luonteen. Miestä vastaan on ikävä pelata, sillä Petteri on iholla kiinni kokoajan eikä anna milliäkään periksi kaksinkamppailuissa.


Haluamme vielä loppuun toivottaa Petterin tervetulleeksi Poropoikien riveihin!


Joukkue täydentyy kolmella nimellä

18.5.2016


Poropoikien kisakone alkaa pikkuhiljaa hakemaan lopullista muotoaan, sillä on aika esitellä kolme uutta nimeä. Tämä tietää sitä, että joukkueen hyökkäyskalusto on lyöty lukkoon ja puolustukseen etsitään enää yhtä pelaajaa. Olemme saaneet kasaan erittäin iskukykyisen joukkueen ja nämä kolme miestä tuovat sekä puolustukseen että hyökkäykseen paljon lisätehoja.


Antti Vestola, puolustaja


Antti oli mukana joukkueessa viimeksi vuonna 2013 ja nyt mies saatiin onneksi takaisin porukkaan. Antin mukana joukkueeseen saadaan paljon kokemusta ja pallollista varmuutta. Mies ei välttämättä ole kentän kovakuntoisin, mutta sen Antti korvaa jäätävällä asenteella ja suomalaisella sisulla. Hyökkäyssuuntaan Antti tuo mukanaan loistavan laukauksen, joka lähes poikkeuksetta suuntautuu maalia kohti.


Joni Kauvosaari, hyökkääjä


Härkämäistä Kauvoa on kaivattu aina siitä asti, kun mies vuonna 2011 viimeksi joukkueessa esiintyi. Erittäin rajuna vääntäjänä tunnettu Kauvo ei anna milliäkään periksi ja paikan tullen laukaus lähtee todella kovaa. Jonia voidaan monipuolisuutensa vuoksi käyttää lähes jokaisessa tilanteessa.


Mitäpä tuumaa Kauvo itse liittymisestä jälleen tuttuun paitaan?

- No helvetin hyvältähän se tuntuu vetää tuttu paita päälle, jos se vielä menee päälle.


Onko Kunto jo nyt kohillaan vai hiotaanko se timanttiseksi kesän aikana?

- Ainahan se kohillaan on ollu, mutta pikkasen fiilaamista niin sitte se on täyttä rautaa.


Ketä kovemmassa kunnossa ainakin olet?

- No ainaki Siika (Arto Siikavirta) näkee pelkkiä perävaloja!


Mitä nykypäivän Kauvo tuo joukkueelle?

- Samaa mitä aina ennenki, voimaa kulmiin ja vääntöjä, jos sille päälle sattuu.


Juho Vilppola, hyökkääjä


Poropoikiin täysin uutena nimenä mukaan liittyvä Juho on Ivalon lahja Ylitorniolaiselle urheilulle. Vilppola on erittäin kovakuntoinen hyökkääjä, joka kuitenkin omaa vain pihapelien kokemuksen lajista. Seurajohto on erittäin luottavainen sen suhteen, että Juhosta saadaan Poropojille kovan luokan vahvistus. Miehen räjähtävästä nopeudesta ja kovasta asenteesta on takuulla hyötyä tässä lajissa. Leiriviikonloppujen aikana hiotaan Juhon pallotuntuma kuntoon ja mies on enemmän kuin valmis kisoihin.


Mitkä on fiilikset näin ensikertalaisena hypätä mukaan kisakoneeseen?

- Hyvät on fiilikset. Mielenkiinnolla ootan minkälaisesta lajista on kyse.


Kuinka paljon tiedät lajista ennakkoon?

- Sen verran, että muistuttaa jääkiekkoa vahvasti, erona se, että luistimien tilalla on lenkkarit ja kiekon korvaa pallo.


Minkälainen on miehen kunto näin hieman alle kolme kuukautta ennen kisoja?

- Kunto on hyvällä pohjalla näin kesän kynnyksellä, nousujohteista. Kuntopiikki on ajotettu kisaviikolle.


Mitä uskot, että tuot mukanasi joukkueen pelaamiseen?

- Nopeutta, energisyyttä ja periksiantamattomuutta.


Enää on siis yhdelle pakille joukkueessa tilaa ja toivon mukaan saamme julkaista pian tämän nimen. Pysykäähän kuulolla!

Vanhoja tuttuja mukaan Poropoikiin

27.4.2016


Runko julkaistiin jo aiemmin ja nyt on aika julkaista muutama pelaaja, jotka tekevät paluun vuoden tauon jälkeen. Joukkueeseen saadaan näiden kiinnitysten myötä rutkasti kokemusta sekä osaamista tämän lajin parissa.Mikael Kuha, puolustaja


Kuha nähtiin joukkueen riveissä Nitran turnauksessa ja siellä mies voitti joukkueen sisäisen blokkitilaston ylivoimaisesti. Tekee kaikkensa joukkueen eteen ja raataa vaihdosta toiseen hurjalla asenteella. Tuo joukkueen pelaamiseen kaivattua aggressiivisuutta ja voitontahtoa.

Jarkko Kauvosaari, hyökkääjä


Erittäin luotettava kahdensuunnan sentteri, joka kaivaa aloitukset omalle joukkueelle liki joka kerta. Jarkko tuo joukkueeseen ison määrän taitoa ja rauhallisuutta. Nitran kisoissa Jarkko osoitti olevansa iso palanen toimivaa ylivoimapeliä ja niitä samoja apuja mieheltä odotetaan myös tulevissa kisoissa.


Aki Pietsalo, hyökkääjä


Nitran kovatasoisessa turnauksessa Aki valittiin turnauksen tähdistökentälliseen ja mies osoitti kuuluvansa lajin eliittiin. Akin loistava laukaus olisi haluttua tavaraa jokaisessa joukkueessa ja olemmekin erittäin iloisia, kun Aki päätti lähteä kisoihin mukaan. Yksi turnauksen vaarallisimmista hyökkääjistä on etenkin ylivoimalla maailman eliittiä!


Näiden miesten mukaantulo on joukkueelle loistava uutinen ja puolestaan vastustajien leirissä uutiset otetaan todennäköisesti vastaan pelonsekaisin tuntein. Lisää uutisia tulossa lähiaikoina, joten pysykää kuulolla!

Poropoikien kisareissut saavat jatkoa

11.4.2016


Vuodesta 2010 alkaneet kisareissut Eurooppaan saavat Poropoikien osalta jatkoa elokuussa, kun joukkue matkustaa Saksan Heilbronniin. Seurajoukkueiden World Cup pelataan 3-7. elokuuta ja mukana on näillä näkymin 12-16 joukkuetta. Joissakin maissa pelataan vielä pudotuspelejä, joten osallistuvat joukkueet selviävät vasta myöhemmin. Poropoikien kisamatkan suunnittelu on kuitenkin jo täydessä vauhdissa ja joukkue on kahta pelaajaa vaille valmis. Kisoihin tullaan lähtemään hieman laajemmalla materiaalilla, jotta juoksuvoimaa riittää loppuun asti. Poropoikien kokoonpano tulee koostumaan 2:sta maalivahdista, 6:sta puolustajasta sekä 12:sta hyökkääjästä.


Poropojat tulevat valmistautumaan kisoihin leiriviikonloppujen muodossa, joiden aikana pyritään hiomaan joukkue kovaan iskuun. Ensimmäinen yhteinen tapahtuma joukkueella on edessä 23.4, jolloin pelataan joukkueen järjestämä salibandyturnaus Ylitorniolla. Kesäkuun 18. päivä on tarkoitus järjestää Streethockey turnaus Ylitorniolla ja sen eteen tehtävät järjestelyt ovat vielä vaiheessa, mutta tulemme tiedottamaan siitä myöhemmin.


Seura julkaisee nyt osan pelaajista, jotka tulevat pukemaan Poropoikien paidan ylleen Saksassa. Muitakin nimiä on siis jo valmiina, mutta tulemme julkaisemaan ne erikseen. Lisäyksiä tullaan saamaan myös valmennusosastolle ja tiedotamme siitäkin myöhemmin. Pysykää siis kuulolla!


Maalivahdit:


Tommi Kuru

Villehart Kuusamo


Puolustajat:


Ville Väänänen

Ville Ahola

Tuomas Kursu


Hyökkääjät:


Johannes Pukema

Joonas Rautio

Paulus Kariniemi

Sami Juvani

Sami Pietsalo

Arto Eskola

Arto Siikavirta

Jari Pohjola


Valmentaja:


Jari Väänänen


Joukkueenjohtaja:


Veli Kuusamo

Menossa mukana

|  Peräpohjolan Poropojat ry.  |  poropojat(a)gmail.com  |   Leinosentie 8,  95600 Ylitornio  |   2377414-8  |